Contact & Boekingsinformatie
Ingelise de Jongste
+31(0)6 - 13 03 76 76
e-mail

sr vd li

Trainingsacteren - Ervaring

Methoden & Modellen

Ingelise is als actrice het levende oefenmateriaal in trainingen, assessments en management games.

Ze is breed inzetbaar voor trainingen op velerlei vlakken. Of een training nu het thema effectief leiderschap of de-escalatie heeft, interculturele onderhandeling of feedback, uiteindelijk gaat het om menselijk gedrag en communicatie en hoe je daar zo handig en veilig mogelijk invloed op uitoefent – en dat kun je uitstekend oefenen met een ervaren acteur.

Ze werkt op maat met hoefijzermodel, caroussel-of inspringmethode en regiemodel. Ze is bekend met het hele scala aan theorieën die in trainingen voorbij kunnen komen, van de Roos van Leary tot conflicthanteringsstijlen van Thomas en Killman, van DISC tot de leerstijlen van Kolb, van Maslov’s leerstadia tot het abc-model voor agressie. Ingelise werkt voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers.

 • Het was verrassend om te zien hoe makkelijk Ingelise de rol van zorgmanager verbeelde. Vrijwel elke deelnemer verzuchtte na de simulatie dat ze wel zijn of haar zorgmanager leek te zijn (ipv te spelen).

  trainer

 • Concrete feedback aan managers waarmee men direct aan de slag kan gaan. Makkelijk kunnen improviseren en ook kundig op basis van een vooraf opgestelde rollenspel-casus. Zelfstandig als acteur met een groep aan de slag gaan. Prettige en plezierige samenwerking.

  Jeroen Stoffelsen - trainer Arbo Unie

 • Dank voor de fijne samenwerking. Ik ben erg tevreden over hoe de training is verlopen. Vind dat je de verschillende rollen vanuit de groepscases erg mooi en realistisch hebt neergezet. Ook vind ik dat je op liefdevolle wijze de deelnemers van hele concrete feedback hebt voorzien. De deelnemers waren na afloop erg enthousiast over zowel het spel als de terugkoppelingen. Ik verwacht dat ze hier in de praktijk veel mee kunnen.

  Koosje van Frankenhuysen - trainer

 • Ik zat er ineens echt middenin, hoe het in het echt ook gaat. Dat had ik niet verwacht. Door de tips weet ik nu hoe ik dat gesprek de volgende keer kan proberen zonder geërgerd te worden.

  Abdel

 • Ik zag erg op tegen met acteur werken, door eerdere ervaring, maar ik ging er tot mijn eigen verbazing zomaar in mee, omdat Ingelise je zo vanzelfsprekend meeneemt in iets dat verrassend echt voelde.

  Joan

 • Zo knap dat Ingelise met heel weinig informatie, zo’n herkenbare situatie maakt. Ze zei zelfs precies wat mijn directeur ook zei, hoe is het mogelijk. Maakt oefenen wel zinvol hoor.

  Ann - manager

 • Ingelise is kundig en grappig. We hebben geleerd en veel gelachen. Leukste training in tijden!

  Cursist

 • Ze is geweldig: Ik heb twee sessies met haar gedaan en het was gewoon geweldig. Ze trekt gewoon een karakter aan en het is echt.

  Dave Ayres - managing director

 • Ingelise is één van 'mijn' favoriete trainingsacteurs; bevlogen, enthousiast en inlevend!

  Miriam Kuijpers - Sunny Training

 • De feedback vanuit deze rollen heeft me heel erg geholpen, heel bruikbaar, want in de realiteit heb je deze luxe niet.

  trainee - leidinggevende

 • De rollenspellen met Ingelise zijn nét echt. Heel erg bedankt.

  Jim - servicedeskmedewerker

 • Wat Ingelise een sterke actrice maakt is dat ze goed kan luisteren naar de informatie die deelnemers haar geven en de behoeften die daarachter schuilen. Ze is een vakvrouw die met weinig middelen een groot resultaat kan bereiken. Haar pro-activiteit maakt haar een heerlijk mens om mee samen te werken.

  Marjoleine van Nielen - Trainer Kenniscompany

 • Verbazingwekkend hoe je zo snel kunt wisselen tussen allemaal verschillende rollen!

  Vincent - Leidinggevende

 • De dag is voorbij gevlogen. Ik zag er erg tegenop maar Ingelise is top!!

  Jacqueline, 48 jaar - incassomedewerker

 • Ingelise was net zo vervelend als een echte passagier kan zijn, heel erg goed ingeleefd!

  Rob, 55 jaar - buschauffeur, agressie training

Academisch & Native Speaker

Dankzij haar gecombineerde theater en academische achtergrond en haar internationale ervaring is Ingelise uitstekend uitgerust voor rollenspellen op alle niveaus van telefoontraining tot leidinggeven voor top managers en mediatraining voor directeuren.

Ingelise is native speaker Amerikaans en Nederlands en doet alle soorten rollenspellen in beide talen. Daarnaast spreekt ze zowel duits als frans zonder accent zodat ze voor deze twee talen ook inzetbaar is in taaltrainingen. Ingelise in inzetbaar als (co)trainer en als trainingsactrice