Contact & Boekingsinformatie
Ingelise de Jongste
+31(0)6 - 13 03 76 76
e-mail

sr vd li

Trainingsacteren - Specialisatie

Gender & Bias

Ingelise is gespecialiseerd in gender issues en gender bias. Al tijdens haar studie legde ze de focus bij onderwerpen die te maken hebben met vrouw-man verhoudingen. Ze is als historica afgestudeerd op de rol van vrouwen in de films in het kader van de Zendtijd voor Politieke Partijen aan de hand van een multidisciplinaire aanpak (oa feministische linguïstiek). Ze schreef artikelen over vrouwen en politiek en ze levert bijdragen aan historische kalenders eveneens met focus op vrouwen.

De kennis die ze ook in haar loopbaan opdeed over manieren waarop vrouwen en mannen communiceren en over gender-bias brengt ze mee naar rollenspellen.

Non-verbale communicatie

Ingelise is zeer alert op verschillen in non-verbale en verbale communicatie, zodat deelnemers zich bewust worden van wat ze zelf doen, wat ze bij anderen kunnen lezen en hoe ze die kennis actief kunnen benutten.

Agressie

Niet alle acteurs kiezen voor agressietraining, Ingelise is er in gespecialiseerd. Van overvaltraining tot de-escalatie gesprekken, herkennen van (voortekenen van) agressie en wat verstandig en veilig is om te doen in zo’n situatie. Van boze reiziger en geëmotioneerde klant tot grensoverschreidend dichtbij, Ingelise is bij agressietraining zowel geloofwaardig eng als veilig oefenmateriaal.

Topvrouwen

Regelmatig ontmoet Ingelise vrouwen en mannen in leidinggevende posities die al allerlei leiderschapstrajecten of trainingen achter de rug hebben en specifieke wensen hebben over wat ze ‘eigenlijk wel even zouden willen oefenen’.

Bijvoorbeeld: er komt een gesprek aan met een medewerker waarmee conversaties vaker lastig lopen of je ziet op tegen een exit gesprek. Je bereidt je voor, je houdt ruggespraak met peers of intervisie club, maar oefenen, dat doe je vaak niet – bij gebrek aan levend oefenmateriaal. Dat soort gesprekken doet Ingelise ook.

Tech/IT

Dankzij haar ervaring met IT, haar eigen bedrijf bouwt complexe online systemen, is Ingelise bekend met de IT/tech sector. Ze brengt realisme in rollenspellen en oefen situaties voor tech bedrijven en cases en voorbeelden die herkenbaar zijn voor deelnemers.