Contact & Boekingsinformatie
Ingelise de Jongste
+31(0)6 - 13 03 76 76
e-mail

sr vd li

Trainingsacteren - Visie

Rollenspel

Rollenspellen of trainingsacteren vormen een veelgebruikte methode om realistische simulaties te creëren waarbinnen deelnemers veilig kunnen oefenen. Rollenspellen bieden deelnemers de kans om met bestaande kennis te experimenteren en nieuw gedrag uit te proberen.

Veel bedrijven, organisaties en instanties hebben de voordelen ontdekt van het inzetten van acteurs in trainingen met zeer uiteenlopende doelen en onderwerpen. Omgaan met agressie, interculturele communicatie, persoonlijke effectiviteit, media training etc.

Als trainingsacteur wordt Ingelise ingezet op trainingen op ieder niveau, van management tot medewerker plantsoenendienst.

Rol van de acteur

In nauwe samenwerking met de trainer creëert de acteur een veilige omgeving om uitdagende situaties te oefenen. De rol van de actrice is tweeledig: herkenbare, realistische situaties creëren en geven van zinvolle feedback.

Op basis van het thema van de training en de wensen en leerdoelen van de kandidaat of deelnemer, vertoont Ingelise het gedrag waarvan de deelnemer heeft aangegeven dat het hem of haar in het dagelijks leven lastig maakt (bv arrogant, zwijgzaam, spraakwaterval, etc).

Zo kan de cursist de situatie oefenen en in de praktijk ontdekken wat het effect is van haar of zijn gedrag binnen die interactie.

Gedurende het rollenspel houdt de acteur het leerdoel van de cursist nauwlettend in het oog en tijdens én na afloop geeft de acteur gericht, zorgvuldig en to-the-point feedback op gedrag en het effect dat dit gedrag had.

Ingelise kan ook zelfstandig met deelnemers aan de slag als (co)trainer. Bij agressie werkt ze altijd samen met een trainer voor gevoel van veligheid van de deelnemers.